Interview with Nikko.Z

Interview with Nikko.Z

Interview with Nikko.Z

USM Archives

Editor USM
Sun 10 Apr 2016

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με την μουσική; Υπάρχει κάποια ιστορία από τα παιδικά σου χρόνια για το πως ξεκίνησε αυτή η ενασχόληση;
Τα πρώτα μου ακούσματα ήταν από κλασσικές ροκ μπάντες όπως the doors, pink floyd. Έπειτα στο ξέσπασμα της δεκαετίας του 90' κόλλησα με την ηλεκτρονική μουσική. Πάντα είχα μια προδιάθεση να μάθω να μιξάρω και έτσι έγινε. Άκουγα mixes από artists όπως Hernan Cattaneo, Nick Warren, John Digweed, Sasha και προσπαθούσα να μάθω τις βασικές αρχές της τέχνης τους.

Και ξαφνικά βρέθηκες σε σημείο τα εφηβικά ινδάλματά σου να υποστηρίζουν την δουλειά σου και να σε θεωρούν ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ταλέντα... Πως νιώθεις γι'αυτό;
Στην πραγματικότητα δεν το είχα φανταστεί ποτέ μου. Το γεγονός πως υπάρχει αυτή η υποστήριξη με κάνει να νιώθω περήφανο και ηθικά ικανοποιημένο για τις ώρες δουλειάς στο στούντιο.

Ποιά ήταν η πρώτη σου επαφή με τον Hernan Cattaneo;
Η πρώτη επαφή έγινε το 2010 όταν κυκλοφόρησε το Nikko.Z & Chris Mozio - Cavo Sunrise EP από την Lowbit Records, το οποίο και στήριξε σε μεγάλα dancefloors του πλανήτη όπως το Moonpark στο Buenos Aires (9000 άτομα) το οποίο και έτυχε να δω στο youtube. Φαντάζεσαι το σοκ που πάθαμε με τον Chris (Γέλια).. Η δεύτερη επαφή, αυτή τη φορά από κοντά, έγινε σε ένα club στην Θεσσαλονίκη που εμφανιζόταν και έμεινα άφωνος όταν άκουσα στο πρόγραμμα 2 κομμάτια μου... Από το 2010 εως και σήμερα στηρίζει τις παραγωγές μου και με χαροποιεί πολύ το γεγονός ότι έχω δουλέψει και για την εταιρεία του (Sudbeat Music).

Το τουρ στην Νότια Αμερική πως προέκυψε; Έκανες αρκετές εμφανίσεις και με τεράστια επιτυχία...
Καλώς ή κακώς η Αργεντινή είναι η χώρα του Progressive ήχου και αυτός ήταν ο λόγος που κάποιοι promoters ενδιαφέρθηκαν για την δουλειά μου και οργάνωσαν 3 πολύ δυνατά party σε Buenos Aires, Cordoba και Mendoza.. Φοβερό κοινό, με πολλή ενέργεια και δείψα για μουσική. Επίσης βρέθηκα και στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, την Bogota όπου και εκεί υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από ανθρώπους για την δουλειά μου. Ήταν εξίσου καλή βραδιά και ανυπομονώ να το επαναλάβω.

Θα άλλαζες ποτέ χώρα για επαγγελματικούς λόγους; Η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα δεν έχει τόσο μεγάλο κοινό και τόσους πολλούς διοργανωτές για τέτοιου τύπου πάρτυ... Σκέφτηκες ποτέ να μεταναστεύσεις για την καριέρα σου στη μουσική;
Θεωρώ πως αυτό θα ήταν θεμιτό στην δεκαετία του 90'. Τώρα δεν έχει σημασία το που εδρεύεις. Γιατί και μέσω διαδικτύου γίνονται άμεσες επαφές. Δύσκολα θα αποχωριζόμουν την πατρίδα μου και τον χώρο που δημιουργώ την μουσική μου για να γνωρίσω 2-3  promoters από κοντά. Όλα μπορούν να γίνουν και μέσω ίντερνετ.

Interview with Nikko.Z

Αν θες την γνώμη μου πολύ καλά σκέφτεσαι. Υπάρχει αυτή η εντύπωση ότι η μετακόμιση στο Βερολίνο ή σε άλλες ευρωπαικές μητροπόλεις της ηλεκτρονικής σκηνής αποφέρει επιτυχία. αν κρίνουμε από τα δικά σου αποτελέσματα το networking αποφέρει εξίσου μεγάλους καρπούς.
Χαίρομαι που συμφωνείς. Ίσως να είναι και λίγο της μόδας το όλο φαινόμενο της φυγής.

Πίσω στα δικά μας τώρα. Έχεις μια καινούργια παραγωγή. Πες μας λίγα πράγματα για το Lizard King. Έχεις ακούσει σχόλια;
Το lizard king είναι από τα αγαπημένα μου κομμάτια κι αυτό γιατί το δημιούργησα προς τιμήν του Jim Morisson.. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να έχουμε τα original vocals στην επίσημη έκδοση αλλά δεν πειράζει. Αρκεί που έδεσαν αρμονικά με το κομμάτι μου και αρέσει στον κόσμο. Το feedback ήταν πολύ καλό. Μεγάλοι καλλιτέχνες όπως Hernan Cattaneo, John Digweed, Nick Warren, Guy J κ.ά. μου έστειλαν πολύ όμορφα λόγια για το κομμάτι. Μου έκανε τρομερή εντύπωση το ότι διάβασα από κόσμο ότι το περίμεναν έξι μήνες και φάνηκε και στο Beatport chart.. Δύο ημέρες μετά το release έφτασε στο νούμερο 25 στο top100!

Συγχαρητήρια γι'αυτό! Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο το κομμάτι σου. Φτάνοντας στο τέλος θα ήθελα να μου πεις τα σχέδιά σου για το κοντινό μέλλον. Έχεις κανονίσει κάποιες εμφανίσεις ή κάποιες παραγωγές για κυκλοφορία; Τι να περιμένουμε από τον Nikko.Z;
Φυσικά. Έχουμε κανονίσει κάποιες ημερομηνίες εμφανίσεων. 13 Ιουλίου στην Λάρισα, 3 Αυγούστου  στο 1200meters Festival στον Κλινοβο (30km έξω από τα Τρίκαλα), 4 Αυγούστου στο Jalouse και 15 Αυγούστου TBA. Τώρα από releases  έρχονται τα εξής: Love Dose EP με remixes από Guy Mantzur και Khen στην Movement Recordings, Lamoogica EP (Label TBA) και δύο νέα remix για τον Adriano Papadea στην Sound Of Everything και τον Alex Villanueva σπό το Μεξικό για την Baroque Records..

Σου εύχομαι τα καλύτερα Νίκο...
Καλό καλοκαίρι στους αναγνώστες σας!

Interview with Nikko.ZInterview with Nikko.ZInterview with Nikko.ZInterview with Nikko.Z