Christo Z

Christo Z Interview

Christo Z Interview

UpFilter Records

Editor USM
Sat 26 Mar 2016

Μας παρουσίασες πριν λίγες ημέρες το νέο σου track “Come With Me” σε συνεργασία με τον Μαροκινό Jalil B και τον Καναδό Andrew Leader.
Ποια είναι τα συναισθήματα σου για την πρώτη σου επίσημη κυκλοφορία και ποιές οι προσδοκίες σου.
Είναι η τρίτη μου επίσημη «τρόπων τινά» και αισθάνομαι το ίδιο υπέροχα! Όσο για τις προσδοκίες  μου το μονό που με ενδιαφέρει είναι κάθε φορά να καταφέρνω να βγάζω προς τα έξω κάτι που να αγγίζει τις καρδιές των φίλων, εκείνων που μας ακολουθούν και μας πιστεύουν όλα αυτά χρονιά.

Μέσα από την συνεργασία σας τρεις διαφορετικές κουλτούρες συναντήθηκαν και δημιούργησαν μουσική στο Μαρόκο. Πόσο πιστεύεις ότι η πολυπολιτισμικότητα μπορεί να γεννήσει νέες φόρμες και τάσεις στην χορευτική μουσική.
Πιστεύω πολύ στις συνεργασίες καλλιτεχνών από διαφορετικές κουλτούρες , αν και στο παρόν πόνημα δεν έχουμε ethnic elements. Μέσα στα σχέδια μας είναι να συνεργαστούμε με τον Mourad Belaoudi, έναν υπέροχο φίλο και μουσικό από το Μαρόκο.  Υπάρχει ένα ιδιαίτερο άρωμα σε εκείνες τις μουσικές. Πάρτε για παράδειγμα τους Ινδούς που μεγάλωσαν στην Αγγλία,  όπως ο Τalvin Singh, ο Nitin Sawhney, ο  Shri και άλλοι , οι οποίοι κατάφεραν και έμπλεξαν την μουσική τους κληρονομιά με την electronica δημιουργώντας νέες φόρμες και ηχοχρώματα ακριβώς μέσα από αυτό το πάντρεμα.

Μέσα από την μακροχρόνια ενασχόληση σου με την μουσική σου έχεις ζήσει ένα μεγάλο κομμάτι της εξελίξεις της χορευτικής σκηνής, τόσο τοπικά όσο και παγκόσμια. Ποια ήταν η αγαπημένη σου περίοδο και ποια η πιο επιδραστική εποχή κατά την γνώμη σου.
Νομίζω πως όλα έχουν να κάνουν με την έκρηξη της ηλεκτρονικής μουσικής, η οποία ξεκίνησε στις αρχές των 90s και κράτησε σχεδόν για μια δεκαετία.  Ήταν τότε που αμερικανοί ντι τζει κ παραγωγοί άρχισαν να έρχονται στην Ευρώπη , φέρνοντας την House και την Techno αντίστοιχα επηρεάζοντας όλους μας, με αποκορύφωμα την γέννηση ενός νέου ιδιώματος, αυτό του drum n bass, όπου για μένα προσωπικά, δηλαδή εντελώς υποκειμενικά- ήταν ίσως απ τις συγκλονιστικότερες περιόδους αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο που αντιλαμβανόμουν την ηλεκτρονική μουσική.

Christo Z

Κατά καιρούς έχεις βρεθεί σε αρκετά event να παίζεις δίπλα σε πολλούς γνωστούς Dj και παραγωγούς. Mε ποιον υπήρξε η καλύτερη χημεία καλλιτεχνικά και με ποιον έχεις κρατήσει φιλικές σχέσεις.
Νομίζω πως μe όλους όσους έχω συνεργαστεί κατά καιρούς έχω περάσει όμορφες στιγμές και έχω κρατήσει φιλικές σχέσεις … Έλληνες και ξένους . Ιδιαίτερη χημεία όμως νομίζω πως είχαμε με τον Νίκο Πατρελάκη και αυτό γιατί κάναμε μαζί άμεσα add σε διαφορετικές φόρμες, είτε αυτό ήταν House – Techno - Drum n Bass  - Trip hop – ambient - neo soul, πάντα υπήρχε ένα ολόκληρο φάσμα από διαφορετικές μουσικές στη δισκοθήκη μας και εμείς απ;o ότι θυμάμαι ήμασταν πάντα έτοιμοι να ανταποκριθούμε στην κάθε προ(σ)κληση !

Ζώντας μια έντονη περίοδο τόσο κοινωνικά, πολιτικά και καλλιτεχνικά από πού πιστεύεις ότι θα ξεκινήσει η επανάσταση.
“How do I begin to tell you how revolution begins? It begins with one; if you want to make a change in this world, in your life - start by looking in the mirror” (Lyrics by Jill Scott)

Ποιά τα είδη και στυλ μουσικής που θέλεις να παρουσιάζεις στα σετ σου αυτήν την περίοδο και τι θα ακούσουμε το βράδυ της Πέμπτης 17 Μαρτίου στο Showcase της Upfilter Records στο The Real Rocknrolla.
Την ίδια ερώτηση ξέρετε είχαν κάνει και στον Miles Davis πριν από μια συναυλία του … " Τι μουσική θα παίξετε σήμερα;" και είχε απαντήσει  …  “call it anything you like it “
Ωστόσο η συγκεκριμένη βραδιά θα είναι πάνω απ όλα εορταστική και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ένα tech house στυλ επιλεγμένο γύρω απ την νέα μας παράγωγη. Τώρα αν πάμε πιο deep ή πιο tech θα εξαρτηθεί απ τη διάθεση του κόσμου!

Christo ZChristo Z