Blog

FASMA Festival 2017 - Pre Event

Thu 15 Dec 2016
Editor USM

Το FASMA Festival επιστρέφει για τέταρτη χρονιά, τον Μάιο του 2017, κάνοντας τον σφυγμό της ηλεκτρονικής μουσικής να χτυπά ξανά στην Αθήνα. Χτίζοντας σταθερά μια πολυπρισματική ταυτότητα, οι δράσεις του φεστιβάλ εκτείνονται σε όλο το εύρος της παγκόσμιας πρωτοποριακής μουσικής, αγκαλιάζοντας την σύζευξη με τις σύγχρονες μορφές τέχνης.

FASMA Festival 2017 - Pre Event

FASMA Festival 2017 - Pre Event

Το FASMA Festival επιστρέφει για τέταρτη χρονιά, τον Μάιο του 2017, κάνοντας τον σφυγμό της ηλεκτρονικής μουσικής να χτυπά ξανά στην Αθήνα.

Το FASMA Festival επιστρέφει για τέταρτη χρονιά, τον Μάιο του 2017, κάνοντας τον σφυγμό της ηλεκτρονικής μουσικής να χτυπά ξανά στην Αθήνα. Χτίζοντας σταθερά μια πολυπρισματική ταυτότητα, οι δράσεις του φεστιβάλ εκτείνονται σε όλο το εύρος της παγκόσμιας πρωτοποριακής μουσικής, αγκαλιάζοντας την σύζευξη με τις σύγχρονες μορφές τέχνης.

Λίγο πριν την επίσημη έναρξή του, το FASMA παρουσιάζει μια σειρά από pre-event σε Ελλάδα και εξωτερικό. Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017 καλεί τον Objekt, έναν από τους πιο ενδιαφέροντες εκπροσώπους της Βερολινέζικης techno σκηνής, στο ανανεωμένο six d.o.g.s.

O Objekt έχει ανέλθει γρήγορα σε έναν από τους πιο ευρέως αναγνωρισμένους παραγωγούς των τελευταίων ετών. Έχει κερδίσει μια αξιοζήλευτη φήμη για την προσοχή στην λεπτομέρεια, τις δυναμικές συνθέσεις και το εφευρετικό, ζωντανό sound design, συνδυάζοντας επιδέξια ηχητικά χαρακτηριστικά από τα πιο απίθανα μέρη.

Ο ήχος του χαρακτηρίζεται από ιλιγγιώδη electro, acid, noise, house και EBM, κρατώντας όμως πάντα techno προσανατολισμό.

Το FASMA, προτείνοντας τους πιο ενδιαφέροντες εγχώριους DJ και παραγωγούς, παρουσιάζει το ντεμπούτο live του Έλληνα bonebrokk, εμπνευστή της δισκογραφικής |TRIAL&ERROR|. Τα DJ set της βραδιάς αναλαμβάνουν ο Kondaktor, συνιδρυτής της δισκογραφικής Modal Analysis και μια νέα προσθήκη στην εγχώρια ηλεκτρονική μουσική σκηνή, η Devika.

Βιογραφικά καλλιτεχνών & πληροφορίες

Objekt (DE)

Παρά την κυκλοφορία ελάχιστων δίσκων από το 2011, με το επώνυμο white-label ντεμπούτο του, ο Objekt έχει ανέλθει γρήγορα σε έναν από τους πιο ευρέως αναγνωρισμένους παραγωγούς των τελευταίων ετών.

Τα single του —από την σειρά white-label ‘Objekt#1-#3’ (2011-2013), μέχρι το ‘Hypnagogia’ (split 12’’ το 2014 μαζί με τους θρύλους της electro, Dopplereffekt) και το ‘Cactus/Porcupine’ στην Hessle Audio το 2012— αψηφούν δηκτικά τις techno συμβάσεις, διατηρώντας παράλληλα το club ως ακλόνητο σημείο εστίασης. Οι κυκλοφορίες του αντλούν τόσο από τους Autechre, την χρυσή εποχή της Warp, και την θρυμματισμένη, φρενήρη electro, όσο και από την κλασική και σύγχρονη house και techno, την πρώιμη dubstep, την noise και τα πειραματικά ηλεκτρονικά. Το ‘Flatland’, παρθενικό του άλμπουμ, κυκλοφόρησε στην PAN το 2014, ωθώντας τον ηχητικό και δομικό πειραματισμό του περαιτέρω από ότι μπορούσαν οι club κυκλοφορίες του, χωρίς ωστόσο να χάνει καθόλου την μουσικότητα και την σωματικότητα που τις έκαναν τόσο συναρπαστικές. Η ποιότητα της μουσικής του αντανακλάται στην κριτική αποδοχή της, με το ‘Flatland’ να βρίσκεται σε πολλές λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ του 2014, και το ‘Ganzfeld’ (από το ‘Hypnagogia’) να πετυχαίνει αναπάντεχα την πρώτη θέση την λίστα του Resident Advisor με τα κορυφαία κομμάτια του 2014.

Παράλληλα, ο Objekt έχει χτίσει μια φήμη ως ένας τεχνικά άρτιος, αναπάντεχος και καλά ενημερωμένος DJ. Τα set του, ενώ σε γενικές γραμμές κρατούν techno προσανατολισμό, συχνά ελίσσονται μεταξύ υπνωτικού και μαγευτικού, ενσωματώνοντας παραπαίοντες, σπασμένους ρυθμούς, ιλιγγιώδη electro, acid, noise, house, EBM και κάθε τι απαραίτητο που μπορεί να υπογραμμίσει την δική του εκδοχή των γεγονότων, κάνοντας μεγάλα άλματα στο τέμπο και αντλώντας πλήρως από τα τελευταία 30 χρόνια καταγεγραμμένης ηλεκτρονικής μουσικής.

https://soundcloud.com/keinobjekt
https://www.facebook.com/keinobjekt
http://keinobjekt.tumblr.com/

Bonebrokk (GR)

Ο Bonebrokk, παραγωγός και DJ με έδρα την Αθήνα, είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία της |TRIAL&ERROR|, μια δισκογραφική εταιρία και club βραδιά. Με ήδη τέσσερις κυκλοφορίες στο ενεργητικό του, δημιουργεί και παίζει ωμή χορευτική μουσική, αντλώντας επιρροές από την techno, house και UK sound system μουσική.

Η επόμενη δουλειά του ονομάζεται "Hollow Systems" και θα κυκλοφορήσει το 2017 από την |TRIAL&ERROR| σε βινύλιο.
https://trialnerror.bandcamp.com
https://soundcloud.com/bonebrokk
https://www.facebook.com/bonebrokk
https://twitter.com/bonebrokk

Kondaktor (GR)

Συνιδρυτής της experimental/ techno ετικέτας Modal Analysis, βρίσκεται πίσω από τα decks για μια δεκαετία, αποτελώντας πλέον μία από τις εξέχουσες μορφές της Αθηναϊκής ηλεκτρονικής σκηνής. Τα DJ sets του ποικίλλουν, κινούμενα ανάμεσα σε deep techno μέχρι funky ήχους και από ατμοσφαιρική μουσική μέχρι Chicago house. Το 2012 τον βρήκε να κάνει το ντεμπούτο του ως μουσικός παραγωγός στην Further Records του Seattle, ενώ μέσα στο 2017 αναμένονται δύο νέες κυκλοφορίες του, στις δισκογραφικές Where to Now? (UK) και Abstract Reality (FR).

https://www.facebook.com/kondaktorr
http://www.residentadvisor.net/dj/kondaktor
https://soundcloud.com/kondaktor

Devika (GR)

Ανερχόμενη DJ στην εγχώρια σκηνή, η Devika ασχολήθηκε με διάφορες μορφές μουσικής δημιουργίας, πριν την κερδίσει ο πειραματικός ηλεκτρονικός ήχος. Έχοντας αναδειχθεί μέσα από τα αθηναϊκά Phormix events, τα σετ της κινούνται γύρω από την techno και αντλούν στοιχεία από την electro μέχρι την drone μουσική.

https://soundcloud.com/devi-ka-1

Venue info

six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα
T: +30 210 3210510
W: http://sixdogs.gr
Είσοδος: 8€

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ και τις δράσεις του, επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

Website http://fasmafestival.com/
Facebook https://www.facebook.com/fasmafestival
Instagram https://www.instagram.com/fasmafestival
Twitter https://twitter.com/fasmafestival

FASMA Festival 2017 - Pre Event
FASMA Festival 2017 - Pre EventFASMA Festival 2017 - Pre EventFASMA Festival 2017 - Pre EventFASMA Festival 2017 - Pre EventFASMA Festival 2017 - Pre EventFASMA Festival 2017 - Pre EventFASMA Festival 2017 - Pre Event